Home Blog

2.9.2021 16 7 12 3

0

O 9 lună și consecințe ale unui întreg șir de gânduri, emoții și fapte care, tradus în limbaj numerologic, te-au trecut de la 1 și până la 9, moment al reglajelor fine, în care închei cu gând de trans (dincolo, peste)/formare. Și dacă-i dincolo de instruire, educare, creare, pregătire, înseamnă că ai sărit deja dintr-un cerc (cel de jos al lui 8 – marea încercare către un nou început, către un nivel superior) în altul. Adică pui ambele picioare în lumea 9, completitudinea, desăvârșirea, universalitatea, pătrat al lui 3 – treimea, sinteza tuturor lucrurilor.

9 se întoarce mereu la el însuși, deci ce poți face luna aceasta este să te întorci spre tine într-un profund exercițiu de sinceritate. Ce pot să cizelez la mine? Ce capitole vreau să închid din vechiul eu (dar a le închide nu înseamnă a fugi de ele, ci a le înțelege și a le accepta) și ce vreau să deschid nou în și pentru mine?

Altfel spus, ce semințe vreau să încolțească și să dea rod pe mai departe în pământul meu? Pentru ce culturi mă pregătesc ca să-mi mențin pământul fertil? Cum le alternez? (Știi că nici în agricultură nu semeni același tip de plantă la infinit pe aceeași parcelă de pământ).

Dar apropo. Că tot veni vorba despre pământ, 9 este și o întoarcere la strămoși, la tot ce ți-au transmis și îți transmit aceștia. Neamul e-n tine, în ADN. Cu orice acțiunea a ta, fără să știi, îl hrănești și pe el. Schimbul ar trebui să fie reciproc avantajos. Neamul îți dă informație, tu îi dai lui energie. Însă…ce fel de energie îi dai? Ei bine, asta este o temă pentru această lună 9, despre care tot auzi, stânga – dreapta, că nu e cea mai potrivită pentru începuturi.  N-o lua cu titlul absolut. Căci tocmai ce ți-am spus că ai de pregătit terenul. În plus, dacă 9 este un jalon în harta ta numerologică, raportarea la 9, fie că este lună, zi, casă, număr de contract, etc, se face în cu totul alți parametri.  

Și, revenind la zi, prin 3, instrument de lucru azi, iau formă imaginile. Dacă în 1 ai impulsul, ideea, electricul,  în 2 ai simțirea, trăirea, emoția, magneticul. 3-ul este verbul modelator al Universului, căci este acțiunea.

Ziua îți augmentează latura creativă, așa că nu te lăsa pradă impulsului, decât în sens inspirator.

Amintește-ți că oamenii nu te apreciază pentru ce ai, ci pentru ce dai! Și te gratulează pentru ce ai putea să dai!

9.8.2021 22 4 4 4

0

Cuvinte cheie astăzi: ordine, disciplină, profesionalism, baze solide, procedural, conștiincios, regulă, solicitudine, conservatorism, tradiție, constanță în muncă, răbdare, (auto)disciplină, temeinicie, discernământ; corp fizic, forță fizică, sport, tumult emoțional; acte, cifre, bilanțuri.

Ai de învățat să concretizezi, să cauți să ai realizări concrete, să trăiești în mod constructiv, cu rezultate; să trăiești după reguli (deci și după un program) și după valori morale.

Contextul evolutiv al zilei (9 + 8 = 17, deci 8) presupune materializare a puterii (reiau ceva ce te-am mai întrebat: Știi care-ți e puterea?). 1 – eu; 7 – experiența trăită pe propria piele. Vibrația interioară a zilei: 9 – capacitatea de a învăța din tot ceea ce ai trăit până acum. Deci nu te-ndepărta când îți cauți puterea, sub presiunea celor pe care lumea le așteaptă de la tine, nu îți lăsa mintea înghițită de emoție, ci caută adânc, în tine! 9-ți vorbește despre introspecție, despre analiză fină.

Atenție la tendința de a oscila. De a te lăsa pradă întâmplării, aventurii, curiozității. La agresivitate. La rigiditate. La dominare și la manipulare (privită-n două sensuri: dinspre și înspre tine). La abuzul de putere și la atașamentele față de ban și de lumea materială (Banul e doar un instrument). Nu devia de la lege/regulă și nu te încrede în gura lumii!

Alte cuvinte cheie ale zilei în polaritate „-”: incompetență, lentoare/pasivitate, inconștiență, imaturitate, nepăsare; însingurare, izolare; minciună, intrigă.

6.8.2021 19 10 7 7

0

7 este astăzi sămânța de la care pleci: experimentarea pe propria piele, cultivarea spiritualității (aici nu intră doar religia!), a răbdării, a spiritului de observație, a capacității de a lua în analiză  argumente pro și contra și de a nu te pierde în detalii.

Din altă perspectivă: ce crezi tu despre o situație, despre viață, despre cum „știi că e mai bine de făcut”, schimbarea opticii ori, dimpotrivă, ținutul cu dinții de aceste concepte/credințe.

Contextele evolutive ale zilei țin de 5 (6+8), vibrație ce te aduce față în față cu schimbarea, cu insecuritatea (de orice natură ar fi aceasta), cu „ne/permisul” pe alocuri, în sens de „(nu) pot admite o noutate de o asemenea natură”, cu instabilitatea, cu adunarea colectivă, cu lecții luate la nivel de grup (mai mare sau mai mic), care întotdeauna pleacă, nu uita asta, de la „eu” (și cum mă văd pe mine, cât însemn eu în ochii mei, care-i valoarea pe care mi-o atribui). În alte sensuri poți citi: superficialitate, scenă, sclipici, a fi în centrul atenției, absolutizare a distracției, călătorie, fățărnicie, impulsivitate, eschivare, fuga de responsabilitate.

Dar destinația e 1: noul, noutatea, pornind molecular din tine – cea mai bună variantă a ta de până acum. Realizare prin tine însu/ă/ți și pentru aceasta, cultivarea voinței și a perseverenței, a inițiativei și a independeței.

Tendința e să acționezi emoțional astăzi, dar Universul premiază acțiunea RAțională.

4.8.2021 17 8 9 9

0

De ce ai nevoie de putere? Ce dorești să faci cu ea? În slujba cărui scop suprem o folosești?

Ai devenit prea dur(ă)? Tiranic(ă)?

Ce/cine anume te controlează? Dar la nivel de autocontrol, cum stai? Ce dorințe îți suprimi? Care este proporția material/spiritual care te împlinește?

Totul pleacă astăzi din 9: interes pentru binele omenirii, al planetei, ecologie și educație la nivel academic, dorința de realizare a vocației, a idealului. Din altă perspectivă, înfumurare, meschinărie, avariție, orgoliu; visare excesivă/desprindere de realitate, incapacitate de exprimare a independenței, emoționabilitate excesivă.

Destinația zilei: gestionarea banilor și a părții materiale a vieții, aplicarea legii, judecata, câștiguri, putere (de orice natură ar fi aceasta, nu numai financiar-economică), voință, implicare, statut social, recunoaștere în plan social, inițiativă și spirit întreprinzător, organizare (a ta și a altora), preluarea direcției, a cârmei situației în care te găsești, impunere în grup, în societate.

Context evolutiv: precizie, exprimarea de sine, optimism, generozitate, concentrare pe unul sau două scopuri (nu mai multe), capacitatea de a fi în centrul atenției, răbdare, capacitatea de a ține un secret, capacitatea de a face sinteze și de a comunica cu ceilalți.

Tendință astăzi, în polaritate „-”: autoritate, obsesie pentru control, agresivitate, formalism, superficialitate, rutină, lentoare (inerție), zgârcenie, rigiditate, intoleranță la nou, agresivitate fizică, atașamente materiale, critică excesivă, lipsă de scrupule, incapacitate de a duce scopul sau acțiunea la bun sfârșit, tendință spre bârfă, naivitate.

2.8.2021 15 6 11 2

0

În luna a 8-a am intrat, a unui an ce împletește firul nestatornic, imprevizibil și dinamic al lui 5 cu firul generoasei informații a lui 3, sinteză, concentrare, autocunoaștere, rețea, în sens de arhitectură-n fel și chip, pe care-o vezi direct, palpabil, dar și metafizic.

O intersecție a lor în luna ce tocmai a început suntem chiar „Noi”: noi, tu și eu (3), noi, cei ale căror chipuri le cunoști, ale căror scopuri poate chiar le împărtășești (cei asemenea mie) (5) și noi, aceia ce compunem lumea (8), pierduți însă cumva în timp și spațiu, în sens de noi, cei mulți.

Ce este 8? Raport de forțe. Cine are capacitatea de a judeca mai corect? Mai aproape de esență? Cine reușește să se stăpânească mai bine (emoțional, mental, fizic)? Cine poate lucra sub presiune (chiar extremă)? Cine pătrunde ideea că în orice există și un sacrificiu?  Că pentru a primi are de dat (și nu întotdeauna în același plan)? Cine va ști să-și depășească frustrările legate de limite? Și va înțelege că validarea ce vine din exterior este degeaba dacă nu se validează din interior? Cine va înțelege cum anume să se raporteze la „gura lumii”? Cine va ști să își înfrângă frica de eșec? Dar și orgoliul? Cine va reuși să se poziționeze-n luptă în rolul dominant? Cine va înțelege care îi este puterea (oricare ar fi aceasta, fiindcă aceasta este cheia ce îi aduce și statutul)???

Cine va trece peste tăvălugul lumii materiale, înțelegând puterea banului și raportându-se la ban ca un stăpân al acestuia? Cine nu va uita că banul este chiar o energie sau, altfel spus, un instrument prin care pot fi transpuse idealuri?

Cine nu va uita legea moralei lui 4? Cine va lua din suferință nemurirea? Cine va înțelege o fărâmă din ceea ce numește mântuire?

Cine? Caută să găsești răspunsul: „Eu!” Și energia lunii ți se aliază într-un parcurs de 31 de zile de ambiții, scopuri, muncă, determinare, ascensiune în planul social, împlinire în planul material, exercitarea puterii care te definește.

Ca fapt divers, îți amintesc aici de numărul de aur. 8 : 5 = 1,618. Un șir (al lui Fibonacci) și …o proporție, la care te invit să reflectezi pentru a-ți găsi răspunsuri.

28.7.2021 22 4 18 9

0

Se poate, dacă nu ești suficient de prezent(ă) în decizie, să te trezești la finalul zilei că tot ce ai ales (dacă ai ales, pentru că și aceasta-i provocare azi) este bazat pe instinct, deci nu pe rațiune și raționament.

Tendința e să crezi că tot ce zboară se mănâncă, să te avânți fără prea multe calcule, dar ziua îți cere atenție la detalii, la probe, la acte, la regulă, la lege, la contracte, capacitatea de a judeca ce trece sus (sau în planul elitei) și ce rămâne jos (trimit la simbolistica cifrei 8, la perpetua vamă/punct de trecere între cerculețul de jos și cerculețul de sus). Extins, ai grijă să te încadrezi în linia temeiniciei în absolut tot ce întreprinzi astăzi.

În polaritate „-”, putem vorbi despre brutalitate, aviditate, cruzime, falsitate, aroganță, insecuritate (de orice natură)  și incapacitate de a te controla. Toate, și din planul emoțional accentuat astăzi, cel care-ți și generează nervozitate, agitație și îți încețoșează mintea.

Contextele zilei pot anume să te aducă în situații controversate, pentru a te ajuta (fie că îți va fi bine, fie că vei suferi) să înțelegi cine conduce, de cine te lași condus, care e legea pe care real o ai de urmat (nu cea pe care crezi tu că ar fi bine să o aplici), care-ți sunt standardele sociale și cât de valide sunt acestea.

Zona de confort (4, vibrația de destin a zilei) este amendată astăzi de 13, vectorul conceptual, care te-aduce față-n față cu frica de necunoscut, de nou și de schimbare. Și pentru onorarea căruia ai suficiente instrumente la dispoziție:  28, adică 1, vibrația interioară a zilei, deci chiar monada, începutul; 9, al patrulea număr operativ al zilei, simbol al trans-formării informației, al sfârșitului care te duce la un nou început; 32, adică 5, vectorul creativității, al RAțiunii, simbol al viziunii, al progresului, dar și al lecției primite în colectivitate.

Deși tendința zilei duce spre rigiditate, exprimată în fel și chip, de la subtil, la planuri cât se poate de vizibile (intrând aici și manifestarea prin diverse tipuri de presiuni emoționale), caută să rămâi fidel(ă) ideii de comunicare, de dialog, de înțelegere a ideii că primim ceea ce merităm, nu ceea ce ne dorim.

27.7.2021 21 3 17 8

0

Impulsuri și simțuri vs. gânduri și raționamente

Te supui primului impuls, deși ziua îți cere RAțiune, adică să gândești înainte de a acționa. Puterea voinței (sau, mai degrabă spus, capacitatea de a voi, de a-ți exprima voința prin fapte și acțiuni concrete) astăzi este într-o manifestare extremistă, cu probabilitate de activare numai dacă scopul pe care ți-l propui este unul foarte provocator și deci extrem de motivant.

Caută astăzi să ai discuții calme, blânde, raționale. O bâtă-n baltă poate acționa devastator, în sens că va fi greu spre imposibil să recuperezi implicarea celuilalt într-un țel comun.        

Cea mai evidentă cauză a acțiunilor (atât în polaritate „-”, cât și în polaritate „+”) este reprezentată de bani și de partea materială a vieții, de capacitatea (sau nu) de a materializa oportunitățile în acest sens. De altfel acțiunea e cea care stă în vârful iceberg-ului, așa încât te îndemn să reflectezi asupra ei: „îmi dau drumul cu parașuta în căutarea senzațiilor tari, pentru că e mai important să acumulez experiență?” sau „îmi dau drumul cu parașuta în căutarea senzațiilor tari, chiar dacă știu că nu am nicio siguranță la aterizare?”

Orgoliul este cel de ținut în frâu astăzi, prejudecata, inflexibilitatea, subiectele tabuu.

Se mai poate manifesta astăzi și intenția de a te căsători.

15.7.2021 18 9 16 7

0

Contextele evolutive, destinația zilei și instrumentul cu care operezi: transformări, transformări, transformări. Prin experimentare, prin trecerea la un alt nivel de înțelegere, prin noi viziuni/perspective/credințe (clădite pe propria-ți piele, prin propria-ți observație) despre diversele situații în care astăzi nimerești.

Toate au însă și o frână, pe care este bine să știi când și cât să o folosești: rigiditate în plan psihic, adică reticență la ce este nou, cauzată și de un profund sentiment de teamă, de nesiguranță față de necunoscut.

E vorba astăzi, între altele, de asumarea slăbiciunii, a părții întunecate din tine. De exercițiul de sinceritate pe care ești dator(oare) să îl faci cu tine, propunându-ți să părăsești zona de siguranță și să îți deschizi mintea și sufletul în fața noilor și variatelor oportunități aduse de 15 („cum îmi manifest individualitatea printre semeni?”, „minte și intuiție”, „eu, în forma inițială + eu, produsul tuturor sistemelor cu care intru în contact, de la părinți la societate, de la lumea vizibilă, materială, la cea subtilă, a sensurilor profunde despre/pentru viață, din planul social, în planul legității naturii și a universului”, „eu (și evoluția mea), constantă a tuturor experiențelor mele: cu cât mai sus, cu atât – implicit – mai jos, în sens de cunoaștere adâncă, în sens de depășire a aparențelor”, etc).

Nu tot ce se vede este de înregistrat ca atare astăzi. Caută să nu acționezi la impulsul focului (element predominant în energia zilei) și să rămâi cât mai în structura, fundamentul, cauzele primare ale situației asupra căreia emiți judecăți de valoare.

Astăzi este, de asemenea, un context favorabil pentru a medita la propria-ți condiție, la ce te ține legat(ă) de … diverse aspecte ale vieții, la justificări savante ale propriilor neputințe, clădite pe dependența de plăcere (și de confort), de orice natură ar fi aceasta, cu predilecție vorbind despre zona carnală: patimă, violență, egoism, perversitate, toate apanaje ale banului și ale lumii guvernate de acesta – lumea orizontală, efemeră, variabilă. Cunoaște-o („Drumul excesului duce la palatul cunoașterii”, zice William Blake), dar nu te complace în a-i fi sclav(ă), căci ai de împlinit mai ales verticala (legea morală, veșnică și sfântă) și astfel să-ți duci, cu demnitate, † -a.

14.7.2021 17 8 15 6

0

Planul conceptual astăzi, ca și cel al creativității, este sub semn 22, adică 4: răbdare, perseverență, seriozitate, spirit de organizare, precizie, muncă, loialitate, profesionalism vs. rutină, lentoare (inerție), rigiditate, intoleranță la nou, atașamente materiale, critică excesivă, lipsă de scrupule.

Ceea ce înseamnă că, în ciuda tendinței de a îți fixa multe obiective (multe fiind rupte de planul concret), este important să te concentrezi pe unul, două, în așa fel încât să le și poți atinge.

La nivel macro, vibrațiile zilei țin de principiul feminin, centripet, apă și pământ. Așa că fii atent(ă) la cum îți impui limitele (pământul), pentru a nu se revărsa emoția (apele).

Instrument de lucru astăzi este 6: generozitate, răspundere, pragmatism, capacitatea de a evita situațiile conflictuale, de a-ți gestiona afectivitatea și de a evita atașamentele; familie, apartenența de grup/echipă.

În polaritate „-”, poți manifesta încăpățânare, nehotărâre, sentimente de vinovăție, furie, resentimente, asumarea responsabilității inclusiv atunci când nu este cazul, împrăștiere (în prea multe obiective), obsesie pentru control, agresivitate, judecată, infracționalitate, abuz de putere, escrocherii.

Cei care sunt în vârful piramidei, își pot impune (dacă sunt centrați pe o idee) cu lejeritate punctul de vedere, mai ales invocând chestiuni de familie, de organizație, de neam, de bine pentru omenire.

9.7.2021 21 3 3 3

0

Idei noi și multe astăzi, însă ai grijă să nu exagerezi, căci, dacă nu gândești la rece lucrurile, situația te poate depăși.

Identifici multe posibilități de rezolvare, atenție totuși la împrăștiere.

Ține-te de un plan, un scop, stabilite prin observație fină și care te aduc în zona de sensibilitate, de compasiune și onestitate, dar și de putere mentală superioară.

Cu alte cuvinte, nu spune „da/nu”  înainte de a te gândi de câteva ori la consecințele acestui răspuns.

E vorba astăzi și despre răbdare, despre capacitatea de a investi iubire, blândețe, generozitate, înțelegere într-o cauză.

Altfel, vorbim despre creativitate, schimbări favorabile, maternitate, mama, destinație, scop atins, încheierea unui proiect și începerea altului nou vs. exces, împrăștiere, neglijență, bârfă, lipsă de direcție, inerție.

error: Content is protected !!