Home Numeroscop 1.1.2021 7 7 5 5

1.1.2021 7 7 5 5

0
1.1.2021 7 7 5 5
Foto: Mohamed Hassan

Anul se înnoiește pe o scenă 5, nimic altceva decât scena cadru a anului 2020, cu decoruri ce nu mai stârnesc spaime la nivel emoțional, ci te poartă în context mental, în care ai de-a face cu convingeri, ideologii, credințe, filosofii…proprii sau dimpotrivă.

De ce spun că scena este cea a anului trecut? Pentru că sănătatea mintală (1) include bunăstarea emoțională, psihologică și socială (vectorul 2 5 8, ce-a dominat anul 2020) și, deopotrivă, include bunăstarea fizică (4), a trupului și a modului tău concret, de zi cu zi, de trăi (mai mult sau mai puțin moral).

Prin urmare, înțelegi acum de ce este impropriu să arunci la coș, să bați cu făcălețul în chip de tradiție, să fugi mâncând pământul de ceea ce a fost, în loc să te obiectivezi, privind la tot ce-a fost, analizând și extrăgând de-acolo tot ceea ce poți folosi pe mai departe, adică tot ce poate fi inclus în ADN-ul responsabil cu supra/viețuirea. De fapt, fie vorba-ntre noi, celula a făcut deja asta pentru tine, chiar dacă n-ai băgat de seamă, numai că tot ce-a reușit aceasta să construiască fizic pentru tine poți nărui fix cât ai zice pește (pe care poate te-ai grăbit să îl mănânci azi-noapte, crezând că uite așa vei învăța să te strecori, s-aluneci printre încercări), dacă refuzi să te aliniezi la….5: încredere în tine, flexibilitate, adaptabilitate, muncă în echipă, vizionarism, informație/acțiune la un alt nivel.

5-ul vine cu lecții…mari…în colectivitate. Și trage după sine descătușarea – și-n sens de instabilitate! Se reconfigurează alianțe/echipe/parteneriate, pe criterii – de multe ori – nebănuite, tocmai pentru că accentul se mută-n 2021 în nevăzut, în plan mental adică.

Tocmai de-aceea, în ziua ce deschide anul eliberării (depinde, însă, din ce sens vei vedea/înțelege asta) îți amintesc că chakra a 5-a, Visuda, e responsabilă chiar cu Înțelepciunea, cale și destin ale zilei nașterii lui 2021.

Pe larg despre ce presupune anul îți voi vorbi (complementar) în două ateliere: pe 12 ianuarie 2021, alături de BogdanBoboUngureanu și pe 21 ianuarie 2021, alături de OanaSanduAntrenorNLP (detaliile vor veni curând), astăzi notând pe scurt doar câteva dintre aspecte.

Imaginează-ți că împletești la un ciorap. Pornești cu talpa, care – în cazul lumii de acum – are 20 de ochiuri (emoție-n manifestare extremistă), și-apoi continui să-mpletești urcând, complex și-n planuri subtile, un fir de 3 cu-n fir de 5.

O-mpletitură cu sens de (auto)exprimare, cheia acestui an fiind comunicarea – A spune sau a nu spune ce gândești …dacă gândești ar suna completarea, și te asigur că, dacă n-o faci tu, o face altul pentru tine.

Ca să-nțelegi, chakra a 3-a este limita superioară a planului subconștient, vectorul 3 6 9 (bunăstarea materială), iar chakra a 5-a este limita inferioară a planului supraconștient, vectorul 1 4 7 (bunăstarea spirituală), tablou pe care ți-l înfățișez, ca să-ți dai seama că este vital să rămâi prezent și treaz(ă)! în planul conștientizării, al înțelegerii , al mestecării, dacă vrei, a tot ceea ce trăiești, vectorul 2 5 8 (bunăstarea socială), în așa fel încât anul acesta – 2021, prin stima de sine, prin propria-ți identitate (e valabil și la nivel individual, și la nivel colectiv, de neam), prin propria-ți judecată (în sens de gândire), să dobândești percepția subtilului, putând fi astfel atent(ă) la principiul cauzei și efectului și implicându-te în cultivarea unor acțiuni ce țin de planul ideilor, al continuității tale, al scopurilor care te definesc și, în ultimă instanță, al imaginii (despre tine și – accentuez – este valabil și la nivel de popor) pe care vrei să o lași posterității.

Este un joc de lumini și umbre în care tot ce trebuie să faci e să alegi! în cunoștință de cauză, subliniez, așa cum te susține chiar 3-ul avid după cunoaștere.

Îmi vine-acum în cap o replică de film:„Sigur ești tu cel/cea care alege? Sau alegerea este deja scrisă în codul tău? Și…ești chiar tu? Sau ai fost de fapt înlocuit(ă), pe nesimțite, cu o mașină?”

Nu pot și nici nu vreau să-ncerc răspunsuri la acestea. Sunt teme la care singur(ă) ai de gândit și de găsit răspunsuri în 2021. Pentru că 7-le te-ndeamnă, într-un an al conștiinței colective, la experimentare! Trecerea prin propriul filtru și trăitul pe propria piele. În această ordine! Află, gândește, hotărăște ce este bine pentru tine (fără să-ți întrerupi, însă, continuitatea rădăcinii!) și acționează în strânsă relație cu scopul tău, cu propria-ți identitate. Nu te lăsa furat(ă) (din ignoranță, împrăștiere, superficialitate, dorință de sclipici și recunoașteri) de-o ideologie/filosofie improprie misiunii tale în viață, fiindcă asta ar însemna statuarea condiției tale nefericite pentru vreme îndelungată. Ca prim pas, dacă vrei un exercițiu, ieși din șablonul lui „fie ca…”, „anul să-ți aducă”, „să ai bucurie, sănătate, prosperitate, etc”. Trece acțiunea la persoana I și întreabă-te ce știi și ce poți face ca să ai bucurie, sănătate, prosperitate. La fel cum, pentru că spuneam că este un an al lecțiilor luate/date în colectivitate, întreabă-te înainte de toate: „Ce știu și ce pot face eu bun pentru familie, comunitate, societate, stat, umanitate, la modul general deci…pentru oameni?”

Puterea anul ăsta este cuvântul!

„A te ruga NU înseamnă numai să îngenunchezi, să închizi ochii…fiecare gând este o rugăciune, fiecare cuvânt rostit este o rugăciune și mai puternică” (Charles Capps)

Iar cheia ți-o aduce 4, (auto)disciplina!

Așa că ce-ți doresc la început de an este să îți găsești modul de- A FI, adică să știi și să muncești constant să(-ți) faci lumină în gând, în cuvânt și-n faptă! Să dobândești așa integritate, devotament și înțelegere! Să distingi noul cu adevărat nou și constructiv pentru copacul dintre ale cărui frunze ești!

error: Content is protected !!