Home Numeroscop 15.1.2021 12 3 10 1

15.1.2021 12 3 10 1

0
15.1.2021 12 3 10 1
Foto: John Hain

„Nimeni nu trebuie și nu poate să judece greșelile oamenilor atâta timp cât nu cunoaște adevărul. Ce înseamnă aceasta? Care este adevărul? Ce este adevărul? De cele mai multe ori oamenii nu pot să facă diferența între adevăr și fapt. A dovedi autenticitatea unui fapt este una și a spune adevărul este cu totul altceva. Observațiile noastre despre viața care curge pe lângă noi sunt superficiale. De cele mai multe ori, este vorba despre fenomene ale căror cauze nu le cunoaștem. În spatele fenomenelor se ascund cauzele care, din punct de vedere spiritual, nu sunt mai reale decât fenomenele însele. Dacă n-ar fi așa, cauzele n-ar provoca fenomenele.

Noțiunea de „adevăr” face parte dintr-o categorie spirituală mult mai profundă. La întrebarea „Ce este adevărul?”, pe care Ponțiu Pilat i-a pus-o, Iisus n-a răspuns. Știa că romanul nu-l putea înțelege, deoarece Pilat cunoștea doar legile statului său. Nu se eliberase de ele, în timp ce Hristos zisese înainte: „Adevărul vă va elibera”.

Dacă analizăm această expresie, ajungem, dacă nu până la esență, cel puțin până la începutul problemei adevărului. Liber este cel care poate el însuși să-i elibereze pe ceilalți cu înțelepciunea lui. Dacă unul dintre voi îi spune cuiva un fapt autentic, aceasta nu eliberează conștiința acelui om de o serie de greșeli și de iluzii; acest fapt nu este încă adevăr. N-am spus adevărul decât atunci când cuvintele noastre au adus lumină în conștiința omului căruia ne adresăm și el este deja în întregime eliberat de toate contradicțiile și de toate tenebrele. Cunoaște adevărul numai cel ce a urmărit fenomenul în lumea cauzală, mentală, astrală și fizică și căruia îi este deja clar de ce asta s-a întâmplat în acest fel. Dacă rostim cuvinte care ajută omul să-și uite toate grijile, îndoielile și aversiunile, dacă îl eliberăm de îndoielile care îl otrăvesc, dacă el începe o viață nouă în lumină și recunoaște Sublimul Principiu Creator, atunci am spus adevărul. Dacă doar arătăm greșelile aproapelui, fără să fim în stare să-l învățăm cum să le corecteze, nu-i spunem adevărul” (Peter Deunov)