Te lași sau nu te lași în voia sorții? Sau, altfel spus, renunți sau nu la a deține controlul?
„Facă-se voia Ta”, spui, însă, odată încheiată rugăciunea, ai pretenția că totul depinde de tine. Că poți anticipa, că știi ce-i bine și ce-i rău.
Dar dacă ceea ce tu numești control este de fapt o lume a iluziei și-a haosului?
Partea văzută a controlului ține de planul orizontal al vieții, cel material, fizic, emoțional. Însă mai e obligatoriu o componentă: cea verticală, a ideii, a permisiunii Universului ca lucrurile să se întâmple într-o direcție sau alta. Este ceva ce nu ai cum să știi până nu faci „lăsându-te în voia sorții”, alegând o cale asupra căreia nu deții controlul, dar care te poate duce la alt țărm. Altul decât cel pe care acum pășești pe nisipuri mișcătoare, numindu-le, doar pentru că le cunoști, stabile.
Sigur că și minciuna poate fi stabilitate. Fie că este îndreptată către celălalt, fie că este incapacitatea de a te privi în oglindă, ea este creatoarea iluziilor pe care le numești viață. Numai că vezi, contrar mitului că nisipurile mișcătoare te înghit (principiul…„fie ce-o fi, (mă) mint până la capăt”), acestea sunt atât de dense, încât, după o vreme, te scot din nou la suprafață. Într-un ciclu evolutiv nou, bazat pe „stabilitatea” minciunii, care te va înfunda iar (din ce în ce mai adânc) pentru o vreme, pentru ca iar să ieși la suprafață (din ce în ce mai puțin timp), în chip de lecție că numai adevărul te propulsează spre lumină!
Contextul evolutiv astăzi ține de 15 – experimentări în toate direcțiile. (Atenție la dependențe!) Îți cere, în polaritate „+”: onestitate, consecvență, creativitate, responsabilitate, capacitatea de a-i înțelege pe ceilalți, pentru a-l dezvolta pe 20 (cu 2 în manifestare extremă: la maximum sau deloc) pe polaritatea lui „+”: alegerea în sine (cu accent pus pe alegere, nu pe alte detalii), cooperare, parteneriat, capacitatea de susținere, de urmare, de ascultare, de a primi, de ști când este nevoie să taci, etc.
Într-o altă extremă, poți deveni astăzi delăsător(oare) cu „chestiunile lumești”, tot ca o fugă de realitate.
Învinge-ți frica și stai față în față cu provocarea!